Nina Dragan Belić

Who is Nina Dragan Belic?

My childhood was spent in Umag where I started to draw; now I live and work in Pula. After I graduated in Mathemathics I developed a love for Arts; now I am a student of art at the Arthouse-College of Visual Arts in Ljubljana. Besides art I like jewellery, design and giving objects new life. Recently I learnt about magical and endless possibilities of glass in art. I love working with textiles; I work from my studio at home and work with a group of artists in studio Valeria. This art project 'The Map' is just a story, one of many.

Nina's inspiration: 

I feel the power of the sea lashing the rocky coast transforming it into a vales of foam that dance their dances. I feel the song of crickets on my skin as I stretch lazily under the pines and observe the shimmer on the white distant rocks. I am aware of both the power of the sea; and the power of stillness, all at once.


Tko je Nina Dragan Belić?

Djetinjstvo sam provela u Umagu gdje sam stalno nešto crtala, a sada živim i radim u Puli. Iako sam diplomirala matematiku, moja velika ljubav je umjetnost, sad studiram umjetnost na  Šoli za risanje in slikanje u Ljubljani. Volim slikati, izrađivati nakit, dizajnirati, starim stvarima dati neku novu priču. Nedavno sam se upoznala sa staklom koje me opčaralo svojim bezgraničnim mogućnostima. Volim se igrati s krpicama i šivati, tako da me ideja o mapi oduševila. Stvaram u svom ateljeu u Puli i u studiju Valeria u Medulinu, gdje se družim s predivnom grupom žena. A i ova mapa je jedna takva priča.

Ninina inspiriracija:

Ćutim snagu mora koje udara o stijene, po jugu,  i pretvara je u nježnost pjene po kojoj vile plešu svoje plesove. Osjećam pjesmu cvrčka na sebi, dok ležim lijeno ispod borova i promatram titranje bijelog kamena na suncu u daljini. Obje slike su u meni istovremeno, prva puna snage i pokreta, druga puna snage u mirovanju.

Contact Nina